زد و خورد در پارلمان ارمنستان حین برگزاری یک نشست فوق‌العاده+ فیلم وزیر اطلاعات: ترامپ یاوه‌گو است توضیحات سخنگوی وزارت خارجه درباره آینده مذاکرات ایران و آمریکا پزشکیان در مراسم گرامیداشت فرماندهان شهید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء حضور یافت وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از پارلمان کناره گیری کرد وبینار «تجاوز رژیم اسرائیل به ایران: چشم انداز بعدی» | آنچه آمریکا علیه ایران انجام داد، نقض آشکار حقوق ما بود نخست وزیر عراق با رئیس سرویس اطلاعات ترکیه درباره همکاری امنیتی و اطلاعاتی دیدار کرد معاون اول رئیس جمهور: در جنگ ۱۲ روزه معترضین و منتقدین هم صدای واحد «ایران» سر دادند میدل ایست آی از دریافت سامانه‌های پدافند موشکی زمین به هوا توسط ایران از چین خبر داد فرمانداری ملارد در رابطه با شنیده‌شدن صدای انفجار در ساعات آینده هشدار داد قطر: مذاکرات غیرمستقیم غزه ادامه دارد دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در انتظار بررسی وزارت امور خارجه کشورمان تحلیلگر انگلیسی: ضربات ایران به اسرائیل بی‌نظیر بود معاون وزیر خارجه روسیه: برای بدترین‌ها آماده می‌شویم پ. ک. ک روز جمعه (۲۰ تیر ۱۴۰۴) خلع سلاح می‌شود کدخدایی: ایران از ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده می‌کند آلمان سفیر چین را احضار کرد فارین‌پالسی: ایران جان تازه‌ای گرفته است توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد
سرخط خبرها

مالکی: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار نیست | حق آبه اولویت اول ما است

  • کد خبر: ۱۰۷۶۷۹
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
مالکی: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار نیست | حق آبه اولویت اول ما است
سفیر پیشین کشورمان در افغانستان گفت: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار ما نیست اما ارتباطات مردمی وجود دارد و در جلسه با وزیر کشور هم تاکید کردیم موضوع ارتباطات مردمی باید جدای از مساله حاکمیت طالبان مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فداحسین مالکی نماینده مجلس و سفیر سابق ایران در کابل در ارزیابی سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال هیات حاکمه افغانستان گفت: از زمان روی کار آمدن طالبان، بسیاری از سیاست‌ها و تحولات کشورهای منطقه دچار اما و اگر شد. با توجه به رویکردی که طالبان طی چند سال گذشته داشتند و نوع نگرشی که امروز دارد متفاوت از دولت‌های قانونی افغانستان است و در نتیجه روابط و رویکرد کشورهای همسایه نیز متفاوت از رویکردشان نسبت به دولت‌های قانونی است.

وی ادامه داد: با این حال رویکرد جمهوری اسلامی ایران که یک حوزه وسیع تمدنی با مردم افغانستان دارد، متفاوت است و با رفت و آمد دولت‌ها تغییری نمی‌کند و روابط ما مبتنی بر رابطه با مردم این کشور است و اگر خاطر شما باشد رهبری هم به این مساله تاکید کردند.

وی افزود: البته به یاد داریم که روابط دولت‌های قانونی کابل نیز نسبت به ایران با هم متفاوت بود و برای مثال رویکرد آقای کرزی این بود که اگر افغانستان یک قطره آب داشته باشد، باید نیمی از آن را در اختیار ایران قرار دهد و این رویکردی قانونی و نشات گرفته از ثبات در این کشور بود و این رویکرد هیچ‌گاه تحت تاثیر فشارهای خارجی قرار نگرفت اما رویکرد آقای اشرف غنی متأثر از فشارهای خارجی بود و مزاحمت‌هایی را هم برای ما ایجاد کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اما برخورد ما با طالبان کاملا متفاوت است؛ امروز روابط ما رابطه با مردم افغانستان است و ما به لحاظ حمایت از مردم این کشور در افغانستان ماندیم، مرزها را نبستیم و کمک کردیم.

وی ادامه داد: ما بارها تاکید کرده‌ایم کشورهای همسایه در معادلات سیاسی افغانستان تاثیرگذار هستند. همچنین تاکید کرده‌ایم که برای ایجاد ثبات و امنیت باید دولت فراگیر تشکیل شود و جامعه بین‌الملل هم همین تاکید ایران را دارد، اما طالبان در درون خودش نیز اختلافات جدی دارد و برای پذیرش پیشنهاد همسایگان یکپارچه نیستند. در نتیجه همین اختلافات درونی هم بی‌ثباتی در افغانستان وجود دارد و طبیعی است که کشور شرایط خاص بحرانی داشته باشد. حملات تروریستی اخیر هم به همین دلیل است. ما جلساتی با طالبان داریم و این موارد را طرح می‌کنیم.

مالکی در پاسخ به این سوال که افکار عمومی معتقد است اعزام دیپلمات از سوی طالبان و پذیرش ایران مقدمه‌ای برای تحویل سفارت و به رسمیت شناختن این گروه است، آیا چنین موضوعی صحت دارد، گفت: شناسایی و به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار ما نیست اما ارتباطات مردمی وجود دارد و در جلسه با آقای وحیدی وزیر کشور هم تاکید کردیم موضوع ارتباطات مردمی باید جدای از مساله حاکمیت طالبان مورد بررسی قرار بگیرد. تاکید هم بر این است که طالبان باید قواعد بین‌المللی را بپذیرد و موضوع حق آبه اولویت اول ما است.

سفیر پیشین کشورمان در افغانستان در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شده که با آغاز گرما بار دیگر شاهد شکل‌گیری مقاومت پنجشیر باشیم،نظر شما چیست؟ گفت: اگر طالبان بپذیرد که دولت فراگیر تشکیل شود، ثبات بر این کشور حاکم خواهد شد و همه اقوام می‌توانند مشارکت داشته باشند. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران دوستان زیادی در افغانستان دارد و در زمان سردار سلیمانی ارتباطات گسترده‌ای با عامر صاحب شهید احمدشاه مسعود،‌ مارشال فهیم و استاد ربانی وجود داشت و نقدهایی که امروز از سمت مخالفان وجود دارد چیزی نیست که ما از آن غافل شویم و برخورد با این گروه‌ها هم هیچ‌گاه مورد تائید جمهوری اسلامی ایران نبوده و نخواهد بود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->